Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Perinnemestarin remonttikirja

Haaveiletko kunnostettavasta talosta? Haluaisitko oppia perinteisiä, erinomaisiksi havaittuja rakennustapoja? Osaatko korjata vanhaa rakennusta tavalla, joka varmistaa sen säilymisen tulevillekin sukupolville?

Syksyllä 2009 esitetty ja kesällä 2010 uusittu televisiosarja Perinnemestari käsitteli suomalaista rakentamista ja sen perinteitä innostavasti ja käytännönläheisesti. Mukana on useita hirsi- ja rintamamiestaloja 1800-luvun lopulta 1950-luvulle eri puolilta Suomea. Vanhaa voi korjata monella tavalla. Kohteiden kunnostuksen kautta kirjassa kerrotaan korjausrakentamisen yleisistä periaatteista ja annetaan tärkeitä vinkkejä monien yksityiskohtien kunnostamisesta.

Työkuvissa ja piirroksissa paneudutaan puurakenteisten vanhojen talojen kunnostukseen aina perustuksista ilmastointiin ja tapetinvalintaan saakka. Kirjassa ei saarnata yhden ainoan oikean korjaustavan puolesta, vaan annetaan runsaasti tietoa niille, jotka punnitsevat eri vaihtoehtojen toimivuutta ja kustannuksia.

Kirja on jaettu kuuteen lukuun ja jokaisessa vieraillaan myös tavallisessa kodissa ja kuullaan kuinka vanhaa taloa on kunnostettu perinnettä kunnioittaen. Luvut päättää konservaattori (AMK) Wilma Patomäen perinnerakentamisen ammattilaisen näkökulmasta kirjoitettu kommenttiteksti.

 

Voit tilata kirjan suoraan minulta tilaus-sivulla.

Hannu Rinne

 

Katso malliaukeamia:

 

Sisällysluettelo

Klikkaa kuva suureksi.

 

   
 

Talotyyppien historiaa

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Ulkomaalauksesta

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Ikkunaluku + mallisivu kunnostamisesta

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Kosteuden käyttäytyminen rakenteissa

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Perustusten kunnostaminen

Klikkaa kuva suureksi.

 

Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät