Viimeisin kommentti:
Timothy Wilson, 25.04.2018
Naulanreiät hirsitalon ulkovuorauksessa
Hei! Olemme korjaamassa vanhan hirsitalon ulkovuorausta. Alkuperäisen lautaverhouksen päälle on naulattu jossain vaiheessa talon historiaa koval...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Perinnemestarin rintamamiestalo

Rintamamiestalo on klassikko. Paikalla rakennettu. Itse rakennettu. Kunnolla rakennettu. Toisen maailmansodan jälkeen Suomeen nousi lähes 300 000 samantapaista taloa, mutta jokaisesta tuli yksilö, jonkun koti.

Nyt, kymmeniä vuosia myöhemmin, suurin osa taloista on yhä pystyssä mutta kunnostamisen tarpeessa. Rankarunkoinen talo on rakennettu yksinkertaisista osista, eikä sen korjaaminen ole vaikeaa. Toisaalta, väärillä materiaaleilla ja korjaustavoilla talon voi pilata. Perinnemestarin rintamamiestalo kertoo, kuinka jälleenrakennusajan tyyppitalo kunnostetaan terveellisesti alkuperäistä rakentamistapaa seuraten. Remontti käydään läpi kellarista vintille: kalkkimaalaus, ikkunoiden kunnostaminen, putkiasennukset, lisäeristäminen jne. Vinkkejä on tapettimalleista, sisustamisesta ja keittiösuunnittelusta. 

Kirjan luettuasi ymmärrät vanhaa taloa, sen historiaa ja rakennusfysiikkaa, mikä auttaa tekemään onnistuneen remontin. Eikä remonttia aina tarvitse tehdä, joskus on parempi antaa kaiken olla alkuperäisessä asussaan. 

*******

Voit tilata kirjan suoraan minulta tilaus-sivulla

 

Hannu Rinne

 

Katso malliaukeamia:

 

Kansi

Klikkaa kuva suureksi.

 

   
 

Sisällysluettelo

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Historiaa

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Kosteusriskit

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Kellarin kunnostaminen

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Lukot

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Lisäeristäminen

Klikkaa kuva suureksi.

 

 

Sähköasennukset

Klikkaa kuva suureksi.

 

Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät