Viimeisin kommentti:
Sanna, 19.07.2018
Ilmalämpöpumppu, uhka vai mahdollisuus?
Hei 1860-luvulla rakennettu ja 1920-luvulla laajennettu lähes autenttisessa kunnossa oleva hirsitalo. Viimeiset 10 vuotta ollut tyhjillään ja si...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Jakso 1

Loviisalaisen Matkustajakodin uudet omistajat Sini ja Heli Hassinen juontaja Jarkko Puron haastattelussa.

Vanhasta uusi

Ohjelmasarjan ensimmäisessä jaksossa tutustutaan suomalaiseen puutaloon ja pohditaan vanhan talon korjaamisen filosofiaa. Periaatteessa helppoa: perinteinen talo on rakennettu yksinkertaisin menetelmin, yksinkertaisista materiaaleista ja yksinkertaisilla työkaluilla. Samalla tavalla sitä myös korjataan ja pienestä vinoudesta ei ole haittaa. Tärkeintä on lämmin tunnelma. Samalla kun ohjelma esittelee remonttikohteita, juontaja Jarkko Puro antaa yleisiä vinkkejä omaa remonttia suunnittelevalle.

Sarjan muutoskohde on vanha loviisalainen matkustajakoti, johon on tehty kahden perheen asunnot. Hämeenlinnalainen Metsänkylän navetta auttaa löytämään vanhoja osia korjattavaan taloon ja haminalainen kirvesmies Tapani Marjanen näyttää kuinka talo kengitetään eli hirsiä vaihdetaan jopa keskeltä seinää. Hän on ohjelmasarjan ensimmäinen mestari, eli perinteisten taitojen ammattilainen. Sarjan mestarikohde on 1800-luvun alkupuolelta oleva haminalainen talo, lapsuudenkoti, jonka eläkkeellä olevat sisarukset ovat kunnostuttaneet. ”Olo on onnellinen, nukun nyt samassa huoneessa, jossa vietin nuoruusvuodet. Ikkunan alla on äidin istuttamat ruusut.”

Jokaisessa osassa esiintyy myös vanhojen rakennusten puolestapuhuja Panu Kaila. Tässä jaksossa hän kertoo, että talon pitkä ikä on vakuutus sen hyvästä kunnosta. Eniten pitää varoa taloa, jossa on tehty 70-luvun lastulevyremontti.

PALAUTE: On kysytty kauanko remontti kestää. Kuvausryhmä kävi Matkustajakodissa ensimmäisen kerran kesällä 2008 ja valmista keittötä kuvattiin marraskuussa 2008.

Linkit

 

Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät