Pönttöuunin muurauskurssi
Turku, 17.11.- 25.11.2017

Iso-Puolalan Joulu to-su
Turku, 16.11.- 17.12.2017

Lisää tapahtumia arkistossa

Viimeisin kommentti:
Aira Ikonen , 18.11.2017
Lämpöpattereita
Myydään käytettyjä vesikiertoisia lämmityspattereita yhteensä 10 kpl 50-luvulta. Patterit ovat nyt Keski-Suomessa. ...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Jakso 9

Rakennusapteekin Pernilla Sjöblom kunnostamassa vanhaa ikkunaa.

Talon julkisivu

Perinnemestari-sarjan toiseksi viimeinen jakso katsoo taloa ulkoapäin. Vaikka talon tekniikka tai sisustus olisi kuinka hyvässä kunnossa tahansa, jää ulkopuolisten arvioiva katse yleensä julkisivuun: onko maali kunnossa tai repsottaako jossain irtonainen lauta. Rakennusteknisesti julkisivu on vain ulkokuori, mutta asukkaille se on talon käyntikortti, josta tulee pitää huolta. Maalin ohella myös puuosia joudutaan uusimaan.

Risto Aaltonen isännöi 1800-luvun lopulla rakennettua loviisalaista kiinteistöä, johon kuuluu monta rakennusta. Vuodesta 2005 lähtien rakennuksia on korjattu ja töitä on paljon, koska viime vuosikymmeninä osaa rakennuksista ei ole jaksettu enää pitää kunnossa. Seuraamme kuinka piharakennuksen kuisti uusitaan ja sinne rakennetaan WC.

Perinnemestari käy kaupunkikävelyllä Haminassa, jossa on paljon vanhoja rakennuksia – purkuvimmasta huolimatta. Museoviraston tutkija Ilkka Kaskinen kertoo mm. Venäjän vaikutuksesta kaupungin arkkitehtuuriin. Tämä näkyy mm. siinä, että talojen julkisivut ovat voimakkaasti väritettyjä. Hamina on ollut raja- ja varuskuntakaupunki ja asemakaava pohjautuu 1700-luvun linnoitusarkkitehtuuriin.

Jakson mestari on ikkunarestauroija Pernilla Sjöblom Rakennusapteekista. Hän näyttää vaihe-vaiheelta, kuinka ikkunoita kunnostetaan.

Linkit

Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät