Viimeisin kommentti:
Sanna, 19.07.2018
Ilmalämpöpumppu, uhka vai mahdollisuus?
Hei 1860-luvulla rakennettu ja 1920-luvulla laajennettu lähes autenttisessa kunnossa oleva hirsitalo. Viimeiset 10 vuotta ollut tyhjillään ja si...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
12.06.2018 15:27
Eero Kauranen
Millä tiivistäisin uudisrakennuksen kuistin yläpohjan? Tarkoitus on estää ilmavirtaus lämmittämättömän kuistin ja sen vintin välillä perinnerakentajien kokemusta hyödyntäen. Kattotuolien ja laudoista tehdyn ristikoolauksen väliin ehdittiin jo kiinnittää höyrynsulkumuovi, jonka aion repiä pois. Aion kiinnittää kartonkia tai pahvia kattotuolien väliin ristikoolauksen yläpuolelle tai vaihtoehtoisesti ristikoolauksen ja kuistin sisäkaton panelilautojen väliin. Koska kuistin seinät on lämpöeristetty ekovillalla, pahvien päälle tulee noin 300 mm puhallus-selluvillaa. Siis minkälainen pahvi tai muu vesihöyryä läpäisevä materiaali siihen soveltuu, jotta mm. asunnon ja kuistin välisen oven kautta kulkeutuva kostea ilma ei talvella tiivistyisi kuistin yläpohjaan?
20.06.2018 17:18
Hannu Rinne
Hei

Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä.
Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipaperilla tai vanhoilla sementtisäkeillä, rakenteet pääsivät kuivumaan. Oikean materiaalin löytäminen on vaikeaa, katso tämä. keskustelu:
http://www.perinnemestari.fi/index.php?sivu=kes
kustelu&id=670

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät