Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

1800-luvun lopun hirsirunkoisen talon tapetointi
11.03.2017 22:10
anne lempiäinen
Talo on hirsirunkoinen, jonka sisäpinnalla halteksi ja ainakin kolme kerrosta vanhaa paperitapettia. Ulkovuori on puupanelia.Vanhat tapetit on jo niin huonossa kunnossa että pitää vaihtaa. Vanhat tapetit on tarkoitus poistaa koska ne alkavat irtoilla ja sähkökaapelit on niiden alla.Kaapeli on tarkoitus laittaa tapetin päälle.Voiko laittaa normaalia vinyylitapettia vai pitäiskö olla paperitapettia? Pitojen hengittävyys alkoi askarruttaa. Tosin talossa on ollut ölymaalilla maalattu keittiö -70 luvulta asti joka tuskin hengittää. Talo on terve ei mitään ylimääräisiä hajuja. Talo on vapaa ajankäytössä ja peruslämmössä talvella +5-10 astetta.
16.03.2017 13:14
Väinö Harha
Hei


Pidän paperitapettia turvallisempana vaihtoehtona. Vinyylin käyttäytyminen kosteuden kanssa voi tuottaa yllätyksiä. Myös paperitapetin hengittävyys on tarkastettava. Useissa paperitapeteissa, myös perinnetapetteina markkinoiduissa, on PVC pinnoite, mikä hukkaa koko paperitapetin idean ainakin useampana kerroksena… Oikeasti muovittomia paperitapetteja on työlästä löytää, myyjätkään eivät aina tiedä välittämistään tuotteista. Menin itse vipuun PVC pinnoitteen kanssa vaikka tenttasin erikoisliikkeen myyjää kotimaisesta perinnepaperitapetista. Totuus selvisi myöhemmin tehtaalla vieraillessa. Tästä viisastuneena tilasin viimeksi näytekappaleet valmistajalta nimeltä Anaglypta, jonka tuotteista ainakin ”original” sarja on paperitapettia ja läpäisee kuppitestin. Miellyttääkö mallit silmiä on sitten toinen asia. Toki muitakin paperitapetteja löytyy. Esimerkiksi sivustolla wallpapersdirect.com on laaja valikoima kaikenlaisia tapetteja ja näytteisen tilaaminen on helppoa. Tapettien koostumus kannattaa tarkistaa suoraan valmistajalta.
Keittiön pinnan ei kannata antaa vaikuttaa muiden tilojen tapetointiin.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät