- Tapahtumat
- Lisää tapahtuma

Perinnemestarin tapahtumapalvelu on tarkoitettu perinnerakentamisen parissa toimiville organisaatioille, yrittäjille ja yrityksille, jotka järjestävät perinnerakentamiseen liittyviä tapahtumia.Viimeisin kommentti:
Sanna, 19.07.2018
Ilmalämpöpumppu, uhka vai mahdollisuus?
Hei 1860-luvulla rakennettu ja 1920-luvulla laajennettu lähes autenttisessa kunnossa oleva hirsitalo. Viimeiset 10 vuotta ollut tyhjillään ja si...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Tapahtumat

Perinnemestari-kurssi: Vanhan talon kunnostaminen
Pyhtää
03.06.2018, 11:00 - 03.06.2018, 17:00

Vapaat paikat:
19.5.: ohi
20.5.: ohi
27.5.: 1 kpl
3.6.: 1 kpl

Tervetuloa Perinnemestari-kurssille Kiviniemen kartanoon!

Päivän aikana saat käsityksen siitä, miten perinteiset suomalaiset talot on rakennettu. Silmiesi edessä rakentuvan kolmiulotteisen mallin avulla näet perusrakenteet ja mitä materiaaleja missäkin talon osassa on käytetty. Esittelyssä ovat sekä alkuperäiset perinnemateriaalit että uusista materiaaleista ne, jotka sopivat vanhaa taloon. Samalla ymmärrät, kuinka hengittävät luonnonmateriaalit toimivat. Toisella luennolla saat tietoja perusremonteista: miten alapohja kunnostetaan, seinät lisäeristetään ja kylpyhuone tuodaan vanhaan taloon.

Näet samoja asioita käytännössä, kun kierrämme kartanon rakennuksia. Päärakennuksessa kiipeämme vintille ja kyyristelemme talon ryömintätilassa. Pääset myös tutustumaan pihapiirissä olevaan luhtiaittaan, jonka muutosremontti on loppusuoralla. Talvikäyttöinen aitta on lisäeristetty ympärivuotiseksi työtilaksi. Aittaan on tehty kylpyhuone ja tuotu sähkö, peruslämmitys on toteutettu sähköpattereilla ja lisälämmitystä varten on yhteen huoneeseen asennettu puukamiina. Perustusten kunnostus, puusepän tekemät lämpölasiset ikkunat, vanhaan runkoon lisätty erillinen kylmä porraskuisti; tässä muutoskohteessa on paljon kiinnostavia kysymyksiä ja ratkaisuja. Tutkimme rakenteita ja materiaaleja myös vaunuvajassa, maakellarissa ja rantasaunassa.

Päivän antamien tietoja avulla sinun on helpompi tehdä ratkaisuja omassa remontissasi.

Luennot pitää Hannu Rinne. Taloa esittelemässä myös Jaana Rinne.

Ohjelma

11.00 Alkukahvi

11.30 Luento 1: Miten vanhat suomalaiset talot on rakennettu ja mitä ovat hengittävät rakennusmateriaalit. Rakennan 3D-mallin avulla hirsitalon ja selostan sen avulla eri rakenteet ja materiaalit.

12.30 Tauko

12.45 Luento 2: Käytännön esimerkkejä vanhat talon remonteista: alapohja, lisäeristäminen ja kylpyhuone.

13.30 Lounastauolla vapaata keskustelua ja sitruuna-rosmariini-kanaa basmatiriisin kanssa, kahvi.

14.30 Tutustumme Kiviniemen kartanon rakennuksiin. Käymme päärakennuksen vintillä ja talon alla. Ulkokierroksella vaunuvaja, sauna, luhtiaitta, kellari jne.

16.00 Kahvia, maukasta puolukkapiirakkaa ja kysymyksiä vanhoista taloista.

17.00 Lopetamme

Päivän hinta: 74 € (sis alv.)
Sisältää ohjelman, kolme kahvia ja lounaan.

Kurssi järjestetään, kun ilmoittautujia on 10 henkilöä. Maksimimäärä 20 henkilöä.

Ilmoita kiinnostuksestasi alla olevalla sähköpostilla.
hannu@kiviniemenkartano.fi
http://www.kiviniemenkartano.fi

Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät