Main menu

PYHTÄÄ: PUUTARHA- JA PERINNERAKENTAMISTAPAHTUMA 13.8.2019

Tervetuloa viettämään kesäpäivä perinteisen rakentamisen ja vanhan pihan parissa!

Kiviniemen kartano oli autioitunut tila, kun ostimme sen. Tilaa on kunnostettu nyt viisitoista vuotta. Tapahtumassa kerromme luhtiaitan kunnostamisesta uuteen käyttöön sekä pihasuunnitelmiemme edistymisestä. Väliajalla tarjoillaan kevyt lounas, ja aittaan sekä puutarhaan voi tutustua.

Vanha luhtiaitta vaipui maahan, luhtisolan kaidepuun pienat putoilivat lahoina maahan ja kolhimme otsamme matalissa tiloissa. Aitta on kokenut suuren muodonmuutoksen, kun siihen on lisätty porraskuisti, se on korotettu, eristetty ja varustettu nykyaikaisella talotekniikalla käyttötarkoituksen muuttamisen yhteydessä. Aiemmin kylmässä varastoaitassa on nyt verstastilat, vierashuone ja pieni kylpyhuone. Muutostyö alkoi eettisillä pohdinnoilla, onko meillä oikeus muokata vanhaa rakennusta.

Piha-alueita on pala palalta vallattu luonnolta takaisin. Alussa keskeinen huomio oli siinä, että huolto toimii: pihan tuli kestää isojen ajoneuvojen liikenne. Piha- ja puutarhasuunnitelmaamme on tehty vuodenajat, luonnonmuodot ja vanhat rakenteet huomioiden. Luonnossa ei ollut löydettävissä merkkejä vanhasta puutarhasta, joten olemme luoneet itse ideat muotopuutarhoista, pergolasta, suihkualtaasta, meren rannan kiveyksestä ja luontopolusta.

Tapahtumasta oman pihapiirin hankkeista kertovat Jaana ja Hannu Rinne.

Tapahtumaan on 28 euron pääsymaksu, joka kattaa luennot ja väliaikatarjoilun. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä.

Ohjelma:

12.00 Portti auki, kahvi
13.00 Esitys: Vanha aitan muutos
14.00 Lounas: Juustoinen porokeitto, leipä, perinnekalja; jälkiruokana puolukkarahka, kahvi
15.00 Esitys: Piha ja puutarha
16.00 Portti kiinni

Ilmoittaudu tästä.

Tervetuloa!

Jaana ja Hannu

Osoite: Kiviniemen kartano, Kiviniementie 211, 49220 Siltakylä (Pyhtää)
Tiedustelut: hannu@kiviniemenkartano.fi

Jaa